Hanneke de Jager

Hanneke is beeldend kunstenaar en illustrator. Van kind af aan kreeg zij de liefde en passie mee voor dit vak.

Na jarenlang geschilderd te hebben met regelmatig exposities in galeries en een museum, is ze zich meer en meer gaan richten op het illustreren. Ze is begonnen met illustreren in tijdschriften, ze heeft veel (kinder)boeken geïllustreerd, een agenda ontworpen, behang en nog veel meer.

Nu is ze vooral bezig in samenwerking met het bedrijf Beddinghouse om kinderkamers een beetje mooier te maken. Elk seizoen ontwerpt Hanneke weer een nieuwe collectie dekbedovertrekken voor jongens en meisjes, die verkocht worden in binnen en buitenland, zoals Duitsland en verder in Europa, maar ook verder weg zoals China en Zuid-Korea. Naast dekbedovertrekken zullen er ook ander producten gemaakt gaan worden die bij de illustraties op de dekbedovertrekken passen, zoals bijvoorbeeld sierkussens en plaids. Hanneke werkt samen met Beddinghouse om concepten te realiseren voor de hedendaagse jongens en meisjeskamers.

Hanneke en Beddinghouse (kids) zijn een unieke samenwerking aan gegaan. Samen veroveren ze de harten van de kinderen met een glimlach, verwondering en blijdschap door middel van de bijzondere illustraties van Hanneke de Jager. Door de speelsheid van de techniek en stijl valt er altijd iets nieuws te ontdekken en lijken de tekeningen van de stof af te spatten en tot leven te komen. De sfeer is fris, kleurrijk en zonnig, zodat elk kind hier blij van wordt.

"Ik wil verwondering, blijheid, een glimlach overbrengen in het werk dat ik maak: het werk dat recht uit mijn hart komt en waar ik met zoveel plezier en passie mee bezig ben!"

Hanneke de Jager