Hanneke de Jager

Hanneke is beeldend kunstenaar en illustrator. Van kind af aan kreeg zij de liefde en passie mee voor dit vak.

Na jarenlang geschilderd te hebben met regelmatig exposities in galeries en een museum, is ze zich meer en meer gaan richten op het illustreren. Ze is begonnen met illustreren in tijdschriften, ze heeft veel (kinder)boeken geïllustreerd, een agenda ontworpen, behang en nog veel meer.

Nu is ze vooral bezig om kinderkamers een beetje mooier te maken. Ze heeft behang ontworpen voor Graham & Brown. Ook zijn er gordijnen gemaakt van haar dessins bij Kindergordijnen.nl. Er is een duidelijke link tussen deze producten en de dekbed overtrekken van Beddinghouse.

Elk seizoen ontwerpt Hanneke voor Beddinghouse weer een nieuwe collectie dekbedovertrekken voor jongens en meisjes, die verkocht worden in binnen en buitenland, zoals Duitsland en verder in Europa, maar ook verder weg zoals China en Zuid-Korea. Naast dekbedovertrekken zijn er ook ander producten gemaakt die bij de illustraties op de dekbedovertrekken passen, zoals bijvoorbeeld sierkussens en plaids. Hanneke werkt samen met Beddinghouse om concepten te realiseren voor de hedendaagse jongens en meisjeskamers.

Hanneke wil graag de harten veroveren van de kinderen met een glimlach, verwondering en blijdschap door middel van haar bijzondere illustraties. Door de speelsheid van de techniek en stijl valt er altijd iets nieuws te ontdekken en lijken de tekeningen van de stof af te spatten en tot leven te komen. De sfeer is fris, kleurrijk en zonnig, zodat elk kind hier blij van wordt.

"Ik wil verwondering, blijheid, een glimlach overbrengen in het werk dat ik maak: het werk dat recht uit mijn hart komt en waar ik met zoveel plezier en passie mee bezig ben!"

Hanneke de Jager